• Посилання скопійовано

Як отримати Довідку про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток?

Довідка видається юридичним та фізичним особам, які не є резидентами та отримують доходи з джерелом їх походження з України

Як отримати Довідку про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток?

ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п. 137.7 ст.137 Податкового кодексу України, нерезидент щороку може отримувати від контролюючого органу підтвердження українською мовою щодо сплати податку у паперовій або електронній формі у порядку, передбаченому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Порядок видачі Довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи), а також форму Довідки затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 28.07.2022 року №219, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23.09.2022 року за № 1113/38449.

Довідка видається юридичним та фізичним особам, які не є резидентами та отримують доходи з джерелом їх походження з України. 

Для отримання Довідки подається Заява про видачу довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) за формою, наведеною у додатку до Порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи), затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 28.07.2022 №219.

Заява має бути подана українською мовою.

Довідка видається контролюючим органом за місцезнаходженням (місцем проживання) резидента або нерезидента, який здійснює господарську діяльність на території України через постійне представництво, або іншого нерезидента, на якого покладено обов'язок сплачувати податок у порядку, встановленому Податковим кодексом України, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України.

Заява подається до відповідного контролюючого органу безпосередньо нерезидентом або через особу, яка здійснює на користь нерезидента виплату доходів з джерелом їх походження з України, або через уповноважену особу, яка повинна підтвердити свої повноваження.

Також Заява може бути надіслана засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua  у  розділі «Листування з ДПС».

Довідка видається протягом 5 робочих днів з дня отримання заяви, а отримати її можна поштою або безпосередньо в контролюючому органі, до якого подано заяву, в разі зазначення такого способу отримання у заяві. 

Підставою для  відмови у видачі Довідки є невідповідність відомостей, зазначених у заяві, даним, наявним в інформаційно-комунікаційних системах контролюючого органу.

Звертаємо увагу, що бланк та зразок заяви, яка подається для отримання Довідки, розміщені в підрозділі «Адміністративні послуги» розділу «Діяльність» субсайту ГУ ДПС у Київській області.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»