• Посилання скопійовано

Сплата податку на доходи нерезидента неприбутковою організацією

У разі виплати доходу нерезиденту неприбутковою організацією на таку неприбуткову організацію покладено зобов’язання з утримання податку з доходів нерезидента, який перераховується до бюджету

Сплата податку на доходи нерезидента неприбутковою організацією

ДПС у Львівській області розповідає про сплату податку на доходи нерезидента неприбутковою організацією.

 

Як здійснюється виправлення помилок у Звіті про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації?

Неприбуткові підприємства, установи та організації (далі – неприбуткова організація), визначені п. 133.4 ПКУ, подають Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.06.2016 №553 (у редакції наказу Мінфіну від 28.04.2017 №469) (далі – Звіт), та річну фінансову звітність.

У разі якщо неприбутковою організацією виявлено помилку у раніше поданому Звіті, така організація має право подати: 

  • Звіт з позначкою «звітний новий» – у разі подання такого Звіту в терміни, визначені п. 49.18 ПКУ для подання податкової декларації;
  • Звіт з позначкою «уточнюючий» – у разі його подання після строку, визначеного п. 49.18 ПКУ.

У разі  якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Звіт з позначками «звітний новий» та «уточнюючий» повинен містити повну інформацію про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за звітний (податковий) період.

У разі самостійного виправлення помилок, допущених у частині І Звіту, в уточнюючому Звіті та у додатку ВП до Звіту, який подається у складі Звіту (звітного або звітного нового) зазначаються правильні показники з урахуванням уточнень без заповнення частини «Виправлення помилок» Звіту та таблиці 2 «Результати виправлення помилок» додатка ВП, оскільки у частині І Звіту відображаються доходи та видатки (витрати) неприбуткової організації, які не призводять до визначення податкового зобов’язання.

 

Чи утримують та сплачують податок на доходи нерезидента неприбуткові організації у разі виплати доходів на користь нерезидентів та який порядок відображення таких виплат у податковій звітності?

Відповідальність за повноту утримання та своєчасність перерахування до бюджету податку, зазначеного, зокрема, в п. 141.4 ПКУ, покладається на платників податку, які здійснюють відповідні виплати.

Отже, у разі виплати доходу нерезиденту неприбутковою організацією на таку неприбуткову організацію покладено зобов’язання з утримання податку з доходів нерезидента, який перераховується до бюджету.

Неприбуткові установи та організації, які утримують та вносять до бюджету податок на доходи нерезидентів, подають до контролюючого органу разом зі Звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств із заповненням рядка 23 ПН Декларації та додатка ПН до рядка 23 ПН Декларації. Інші показники Декларації не заповнюються та інші додатки до Декларації не подаються.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»