• Посилання скопійовано

Президент підписав Закон про фінансову реструктуризацію

15 липня Петро Порошенко підписав Закон про фінансову реструктуризацію

Президент підписав  Закон про фінансову реструктуризацію

Про це йдеться в повідомленні на сторінці документа на сайті Верховної Ради України.

Законопроект передбачає повну реструктуризацію заборгованості при обопільній згоді сторін, а також виключає примусове притягнення боржників до процесу реструктуризації. Прийняття цього закону було необхідно для виконання Україною своїх зобов'язань перед МВФ.

Згідно з документом, всі учасники процедури повинні давати згоду на арбітраж, а також передбачена можливість інших кредиторів боржника брати участь у реструктуризації після її початку.

Боржника, який має намір реструктуризувати борг необхідно отримати згоду на цю процедуру, яку мають підписати до трьох фінустанов. При цьому і одне з них не повинно бути пов'язаною особою боржника, і їм повинно належати не менше 50% загальної суми вимог.

Після подання боржником заявки на реструктуризацію, уповноважений секретаріат перевіряє її на відповідність вимоги та приймає рішення про початок процедури. Секретаріат також сповіщає про це всіх кредиторів должика. При цьому, з початком добровільної финреструктуризации, може бути зупинена процедура банкрутства боржника.

Переговори та узгодження плану реструктуризації повинні завершитися не пізніше 90 днів з моменту початку процедури добровільної фінансової реструктуризації. Цей термін залучені кредитори можуть продовжити ще на 90 днів.

На час процедури фінансової реструктуризації вводиться мораторій - зупинення виконання боржником вимог перед залученими кредиторами і зв'язковими особами і припинення заходів, спрямованих на виконання цих вимог.

***

Нагадаємо, що ВРУ підтримала цей законопроект в першому читанні ще у березні (чит. тут), а в цілому -  14 червня 2016 р. (чит. тут).

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»