• Посилання скопійовано

Оновлено методику оцінки майна

Прем’єр-міністр підписав нову Методику оцінки майна, підготовлену Фондом державного майна

Оновлено методику оцінки майна

14 грудня 2015 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав нову Методику оцінки майна. Про це повідомляє Фонд держмайна на офіційній веб-сайті.

Зміни затверджені Постановою КМУ від 25.11.2015 р. №1033 «Про внесення змін до Методики оцінки майна». 

Основні зміни, внесені до Методики:

1. В основу оцінки за новою методикою покладено ринкову вартість об’єкта, а не балансову звітність, як раніше, за якою проводилася стандартизована оцінка (окремо для бірж, окремо – для конкурсу) без аналізу ринку, врахування ліквідності і перспектив підприємства;

2. Відтепер оцінку абсолютно всього (пакетів акцій, об’єктів будівництва та ін.) будуть проводити незалежні оцінювачі;

3. Усі контрольні пакети акцій об’єктів груп «Г» і ПЕК будуть оцінюватися за ринковою вартістю з залученням незалежних оцінювачів, а стартову ціну буде узгоджувати робоча группа, створена КМУ, до якої входять представники міністерств і міжнародних організацій. Робоча група зможе збільшити стартову ціну для аукціону, але не зможе зменшити (раніше стартовую ціну встановлювала конкурсна комісія, яка ні з ким її не узгоджувала).

Слід зазначити, що Проект постанови «Про внесення змін до Методики оцінки майна» до передачі в Кабінет Міністрів тривалий час був відкритий для обговорення на офіційному сайті Фонду не тільки професіоналами в сфері оцінки майна, а також усіма бажаючими, і не викликав пропозицій та зауважень громадськості.

На підставі: Фонд державного майна України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»