• Посилання скопійовано

Підприємства з державною часткою повинні відрахувати до держбюджету 75% прибутку

Уряд затвердив базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2015 році госптовариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави

Підприємства з державною часткою повинні відрахувати до держбюджету 75% прибутку

Постановою КМУ від 23.03.2016 р. №228 встановлено, що господарські товариства з державною часткою повинні спрямувати до Державного бюджету 75 % прибутку, отриманого за результатами фінансово-господарської діяльності у 2015 році.

Відповідну суму надходжень у розмірі 2 497 200,00 тис. гривень передбачено Законом України "Про Державний бюджет на 2016 рік".  

Дивіденди  будуть відраховувати господарські товариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарські товариства, 50% і більше акцій (часток, паїв) яких належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100%, у тому числі дочірніх підприємств, у розмірі 75%.

Водночас, з метою запобігання значного зростання тарифів на електричну енергію та відповідного зростання тарифів для її кінцевих споживачів, Уряд визначив базовий норматив для ПАТ "Укргідроенерго" у розмірі 30%.  

Варто зазначити, що у разі невиплати підприємствами дивідендів до 1 липня 2016 року до їхніх керівників буде вжито заходів для розірвання контракту.

Усі новини на тему >>>

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»