• Посилання скопійовано

Податківці нагадали умови зберігання пошкоджених акцизних марок

Пошкоджені акцизні марки, які не можуть застосовуватися для маркування тютюнових виробів, зберігаються відповідно до вимог Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Податківці нагадали умови зберігання пошкоджених акцизних марок

ДФС у м. Києві у листі від 16.01.2016 р. №47/10/26-15-28-03-36 роз'яснила, що марки акцизного податку, які були пошкоджені в процесі виробництва і не можуть застосовуватися для маркування тютюнових виробів, мають зберігатися відповідно до умов, визначених пунктом 7 Положення №1251, а саме:

- зберігання марок здійснюється в своїх приміщеннях або згідно з договором у приміщеннях банківських установ;

- приміщення, в якому зберігаються марки, повинні бути ізольованими, технічно укріпленими, обладнані засобами охоронно-пожежної сигналізації. Під час продажу марок двері приміщення повинні бути замкнутими зсередини;

- доступ до приміщення особам, не причетним до продажу марок, забороняється;

- марки повинні зберігатися у металевих шафах, які після закінчення роботи замикаються та опечатуються.

Марки акцизного податку, не використані для маркування товарів через їх пошкодження, приймаються від покупців марок для утилізації з відшкодуванням фактично сплачених сум податку. Плата за марки поверненню не підлягає.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»