• Посилання скопійовано

Як обкладаються ПДВ послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном

Операції з постачання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які постачаються резидентом України - платником ПДВ, оподатковуються за ставкою 20%

Як обкладаються ПДВ послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном

Порядок оподаткування ПДВ операцій платника податку з постачання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном нерезиденту безпосередньо залежить від місця постачання таких послуг. Про це податківці говорили, наприклад, у листі від 20.04.2016 №8923/6/99-99-19-03-02-15.

ДФСУ у листі від 29.06.2016 р. №14198/6/99-99-15-03-02-15 пояснила: оскільки послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном не включено до переліку послуг, визначених п. 186.2 та 186.3 ПКУ, то місце постачання таких послуг визначається відповідно до пункту 186.4 ПКУ. Тобто  місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника.

Таким чином, операції з постачання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які постачаються резидентом України - платником ПДВ, є об’єктом оподаткування ПДВ та оподатковуються у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»