• Посилання скопійовано

Залишок авансових внесків при виплаті дивідендів можна перенести на наступні роки: позиція Мінфіну

Мінфін не погоджується з позицією ДФСУ щодо авансових внесків при виплаті дивідендів, викладеною у листі №102/7/99-99-19-02-01-17, і просить відкликати цей лист

Залишок авансових внесків при виплаті дивідендів можна перенести на наступні роки: позиція Мінфіну

У листі ДФС від 04.01.2016 р. № 102/7/99-99-19-02-01-17 наведено твердження про те, що чинною редакцією Податкового кодексу не передбачено перенесення на наступні звітні (податкові) роки залишку суми авансових внесків при виплаті дивідендів, які не зараховані у зменшення податкового зобов'язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік. Про це ми писали тут >>>

Міністерство фінансів не може погодитись із вказаним твердженням з таких підстав.

Чинні положення Податкового кодексу (зокрема, підпункт 57.1-1.2 статті 57) передбачають, що сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів підлягає зарахуванню у зменшення податкового зобов'язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік. Тобто, чинна редакція Кодексу не містить чіткої конкретизації щодо періоду (минулого або звітного), в якому сплачено такі авансові внески при виплаті дивідендів.

Отже, Міністерство фінансів вважає, що залишок суми авансових внесків, які не враховані в рахунок зменшення податкових зобов’язань у минулих роках, можливо враховувати в рахунок зменшення податкового зобов’язання звітних (податкових) років до повного погашення такого залишку.

З огляду на це, Мінфін рекомендує ДФСУ відкликати та доопрацювати цей лист.

Одночасно фахівці Міністерства звернулись до платників податків з проханням  оперативно інформувати Міністерство фінансів про факти упередженого трактування ДФС України норм податкового законодавства та направляти до Мінфіну копії відповідних індивідуальних консультацій.

Нагадаємо, що вчора, 20 січня, ДФСУ внесла зміни до листа №1527/7/99-99-17-02-02-17, згідно з якими платники єдиного податку III групи, які у 2015 році отримали дохід понад 5 млн грн, але не перевищили 20 млн грн, "не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році"Докладніше про це тут >>>

Новини на тему:

 - Податківці розповіли про основні зміни в оподаткуванні податком на прибуток у 2016 році

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»