• Посилання скопійовано

ДФСУ про зменшення суми податку на суми податку на прибуток, сплаченого за кордоном

Податківці рекомендують платникам збільшити показник рядка 16 Додатка ЗП декларації з прибутку на суми податку на прибуток, отриманого з іноземних джерел, що сплачені госпсуб'єктами за кордоном, що зараховуються під час сплати ними податку в Україні

ДФСУ про зменшення суми податку на суми податку на прибуток, сплаченого за кордоном

ДФСУ листом від 28.01.2016  р. №2279/7/99-99-19-02-01-17  доповнила свій лист  від 04.01.2016 р. № 102/7/99-99-19-02-01-17 роз'ясненням щодо зменшення нарахованої суми податку на суми податку на прибуток, отриманого з іноземних джерел, що сплачені суб'єктами господарювання за кордоном.

Зокрема, податківці нагадують, що суми податку на прибуток, отриманого з іноземних джерел, що сплачені суб'єктами господарювання за кордоном, зараховуються під час сплати ними податку в Україні. При цьому зарахуванню підлягає сума податку, розрахована за правилами, встановленими розділом ІІІ ПКУ. Розмір зарахованих сум податку з іноземних джерел протягом податкового (звітного) періоду не може перевищувати суми податку, що підлягає сплаті в Україні таким платником податку протягом такого періоду.

З   метою  використання  вищезазначеного права, податківці рекомендують платникам збільшити показник рядка 16 Додатка ЗП  на суми податку на прибуток, отриманий з іноземних джерел, що сплачені суб'єктами господарювання за кордоном, що зараховуються під час сплати ними податку в Україні.

При поданні декларації з прибутку платниками, які будуть розраховувати зменшення нарахованої суми податку у Додатку ЗП, ДФСУ рекомендує подати доповнення до декларації, передбачене пунктом 46.4 ПКУ, з відповідним поясненням та зазначенням відповідних сум, вказавши про цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»