• Посилання скопійовано

Як звітувати про відповідність та/або незалежний висновок резидентам Дія Сіті?

Резиденти Дія Сіті, які у 2022 – 2023 роках набули такий статус, мають подати річний звіт про відповідність та/або незалежний висновок за 2023 рік до 01 червня 2024 року

 Як звітувати про відповідність та/або незалежний висновок резидентам Дія Сіті?

Ми вже писали, що Уряд встановив, що у 2024 році резиденти Дія Сіті, що набули такий статус до набрання чинності цією постановою:

  • не втрачають статус резидента Дія Сіті за результатами подання звіту про відповідність та/або незалежного висновку;
  • не подають початковий звіт про відповідність та/або незалежний висновок.

Але у резидентів Дія Сіті виникли питання щодо нюансів подання цього звіту.

Тому Мінцифри у своєму листі більш конкретніше розповіло, як відзвітувати у 2024 році, аби не втратити статус.

Отже, на думку Міністерства, резиденти Дія Сіті, які у 2022 - 2023 роках набули такий статус, мають подати річний звіт про відповідність та/або незалежний висновок за 2023 рік до 01 червня 2024 року, та у 2024 році не втратять статус резидента Дія Сіті у разі виявлення невідповідності резидента Дія Сіті вимогам, визначеним статтею 5 Закону, у поданих річному звіті про відповідність та/або незалежному висновку за 2023 рік, а також не подаватимуть початковий звіт про відповідність та/або незалежний висновок.

Окремо зроблено висновок й щодо новостворених резидентів, які отримали статус до 17 лютого 2024 року.

Такі резиденти Дія Сіті подаватимуть річний звіт про відповідність та/або незалежний висновок за 2024 рік у 2025 році (до 01 червня).

При цьому такі резиденти Дія Сіті за результатами подання річного звіту про відповідність та/або незалежного висновку з 2024 рік не втратять статус резидента Дія Сіті на підставі положень пункту 2 частини першої статті 9 Закону, якщо обставина невідповідності вимогам, визначеним статтею 5 Закону, у таких резидентів Дія Сіті виникла протягом дії режиму воєнного стану і до набрання чинності постанови №163 (охоплюючи при цьому лютий 2024 року. Такі висновки зроблені, оскільки відповідність/невідповідність резидентів обраховується за підсумками кожного календарного місяця, а постанова № 163 набрала чинності 17 лютого 2024 року.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»