• Посилання скопійовано

Понад 60% українців проти надання доступу ДПС до банківської таємниці без рішення суду, – Южаніна

Розширення повноважень стосовно банківської таємниці може призвести до посилення фіскального тиску на кожного українця та зростання корупційних ризиків

Понад 60% українців проти надання доступу ДПС до банківської таємниці без рішення суду, – Южаніна

Ми раніше вказували, що Міністерство фінансів планує запровадити загальне декларування доходів за прикладом країн Балтії. Мається на увазі, що ДПС самостійно декларуватиме доходи платника податків на основі банківських даних і лише потім погоджуватиме це з ним.

Таке пояснення зробила заступниця міністра фінансів Світлана Воробей під час обговорення НСД: «Декларування стає просто погодженням того, що розрахувала податкова. І це буде шлях до загального декларування».

Для реалізації такого підходу податкова має отримати доступ до даних із банківських рахунків. У Мінфіні не вважають це порушенням банківської таємниці. 

Наразі Южаніна у своєму Телеграм-каналі розповіла, що близько 63,3% українців проти надання доступу податковим органам до банківської таємниці без рішення суду.

Про це повідомив Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна.

Нардеп підкреслила, що на сьогодні ДПС і такмає такий низький рівень довіри суспільства, що розширення повноважень стосовно банківської таємниці може призвести до посилення фіскального тиску на кожного українця та зростання корупційних ризиків.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»