• Посилання скопійовано

У 2025 році планують підвищення МЗП до 9000 грн

У ВРУ обговорюють з Мінфіном підвищення мінімальної зарплати у 2025 році до 9000 грн. Про це повідомила членкиня комітету ВРУ з питань бюджету Леся Забуранна

У 2025 році планують підвищення МЗП до 9000 грн

Українські новни розповідають, що у Верховній Раді обговорюють з Міністерством фінансів підвищення мінімальної зарплати у 2025 році до 9 тис. гривень. Про це повідомила членкиня комітету Ради з питань бюджету Леся Забуранна (фракція "Слуга народу") в ефірі телемарафону, передають Українські Новини.

"Ми в бюджетному комітеті багато спілкуємося з Міністерством фінансів про критичну необхідність перегляду соціальних стандартів і наразі є дискусія про те, щоб в наступному році було чергове підвищення мінімальної зарплати приблизно до 8 400 гривень і в кінці року або на початку наступного до 9 тис. гривень", - сказала вона.

Забуранна зазначила, що на сьогодні мінімальна зарплата становить 8 тис. гривень, хоча б з урахуванням інфляції мала б сягати 8900 гривень.

"Якщо ми проаналізуємо логіку підвищення мінімальної заробітної плати, то на початку 2022 року вона становила 6500 (гривень), але за ці два роки інфляція становила майже 37%, і якщо перерахувати, то мінімальна зарплата мала б сягати 8900 (гривень)", - зазначила депутатка.

Забуранна наголосила, що, попри бажання у Раді підвищувати соціальні стандарти, депутати і громадяни мають зважати на стан державного бюджету і розуміти, що сьогодні всі соціальні виплати, зарплати держслужбовцям, пенсії виплачуються за рахунок міжнародної допомоги і, відповідно, Україна має узгоджувати з міжнародними партнерами побажання і можливості.

Як повідомляли Українськi Новини, з 1 квітня мінімальна зарплата в Україні підвищилась з 7100 гривень до 8000 гривень.

Джерело: «Українські Новини»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»