• Посилання скопійовано

Трудовий кодекс передбачає збільшення випробувального терміну до 6 місяців

Про це повідомив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко. «Трудовий кодекс передбачає збільшення випробувального терміну до півроку з нинішніх 2 місяців. До речі, ця норма дуже вигідна роботодавцям. Адже згідно із законодавством він може в цей період платити мінімальну зарплату працівнику», — зазначив експерт.

Гаврилечко також нагадав, що віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко пропонує законодавчо дозволити роботодавцю не оплачувати стажування студентів.

«Власне, ця ініціатива Сергія Тігіпка і збільшення випробувального терміну — одного поля. Може так статися, що роботодавець набиратиме людей на півроку і платити їм мінімальну зарплату або взагалі не платити. А потім, по закінченню терміну, звільняти і набирати нових», — спрогнозував експерт.

Нагадаємо, днями лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Трудовий кодекс парламент може прийняти до кінця травня.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»