• Посилання скопійовано

Мобілізованим українцям дозволять тимчасово не платити за кредит

Олег Ляшко пропонує надати соціальні гарантії українцям під час мобілізації

Мобілізованим українцям дозволять тимчасово не платити за кредит

24 березня 2014 року народний депутат Олег Ляшко зареєстрував проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальних гарантій особам, які виконують обов’язки щодо мобілізації (реєстраційний номер 4500-2). Зокрема, запропоновано:

1) Кодекс законів про працю доповнити нормами про те, що:

 - призов та проходження працівниками військової служби під час мобілізації не є підставою для припинення трудового договору;

- працівникам, які залучаються до виконання обов'язків, передбачених законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», надаються гарантії та пільги відповідно до цього закону.

2) у Законі «Про зайнятість населення» закріпити норму про те, що до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, належать особи, які звільнилися із військової служби під час мобілізації (протягом шести місяців після закінчення служби), але на момент призову не були працевлаштовані.

3) Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» доповнити статтею 22-1, згідно з якою  на час проходження працівниками військової служби при мобілізації: 

-  зберігати за ними місце роботи, займану посаду та середню зарплату на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності. Окрім того, таким особам одноразово виплачуватиметься компенсація в розмірі середньої заробітної плати;

- дозволити особам, які не займають посад на підприємстві, і є позичальниками кредитно-фінансових установ, скористатися правом тимчасового призупинення виплати щомісячного платежу по узятому ними кредиту (позиці) та відповідних відсотків і перенесення строку погашення кредиту (позики). Зазначеним особам також одноразово виплачуватиметься компенсація в розмірі середньої заробітної плати у населеному пункті, у якому він був призваний.

Дія цього Закону також поширюватиметься на усіх осіб, які були мобілізовані після набрання чинності Законом України від 17.03.2014 року №1126-VII «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію»».

Новини по темі:

За мобілізованими збережуть місце роботи і зарплату?

Підприємці, яких мобілізовано, звільняються від сплати єдиного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»