• Посилання скопійовано

Скільки паперових трудових книжок оцифровано на зараз: повідомлення від ПФУ

Починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки. З того ж моменту почалася п'ятирічна процедура оцифрування наявних паперових трудових книжок. Скільки вже оцифровано?

Скільки паперових трудових книжок оцифровано на зараз: повідомлення від ПФУ

Починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки. Це цифровий аналог паперової трудової книжки. Її впровадили, щоб удосконалити облік трудової діяльності українців, зменшити паперовий документообіг і пов’язані з цим ризики втрати чи пошкодження документів.

За законом, у працівників і роботодавців є п’ять років для оцифрування паперових трудових книжок. Після перевірки даних із боку Пенсійного фонду України та їхнього внесення до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування буде сформований кінцевий варіант електронної трудової книжки. Відтоді паперова версія буде не потрібна і зможе зберігатися в працівника або вестися паралельно з електронною версією, якщо цього забажає працівник.

А скільки паперових трудових книжок вже було оцифровано? Інформацію про це надав ПФУ. 

 

***

Читайте також

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»