• Посилання скопійовано

Затверджено порядок внесення до реєстру даних про отримувачів допомоги по частковому безробіттю

Уряд затвердив Порядок внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообовʼязкового державного соціального страхування інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до Закону «Про зайнятість населення»

Затверджено порядок внесення до реєстру даних про отримувачів допомоги по частковому безробіттю

Нагадаємо, що Законом №2682 Кабміну доручено визначити порядок і строки внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – Реєстр) інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до статей 4747-1 Закону “Про зайнятість населення” та одноразову матеріальну допомогу суб’єктам господарювання відповідно до Закону “Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” за період з 01 березня 2020 року до дати набрання чинності цим Законом (06.11.2022).

І ось на засіданні 10 жовтня Уряд затвердив Порядок внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообовʼязкового державного соціального страхування інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до Закону України «Про зайнятість населення». Про це повідомив Т. Мельничук.

 

Поки що текст постанови КМУ не оприлюднений. Проєктом було передбачено, що в інформації має бути зазначено:

  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (або серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України – для осіб, у яких до паспорта громадянина України внесено відмітку, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  • періоди отримання особою допомоги по частковому безробіттю та/або одноразової матеріальної допомоги (за місяцями);
  • суми отриманої особою допомоги по частковому безробіттю та/або одноразової матеріальної допомоги;
  • податковий номер та найменування страхувальника, яким здійснювалась виплата допомоги по частковому безробіттю;

Також, за словами Т. Мельничука, встановлено, що інформація про зазначених осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю для внесення до реєстру застрахованих осіб відповідно до Порядку подається Державним центром зайнятості до ПФУ, починаючи з 01.11.2023. Це дозволить зарахувати до страхового стажу період, протягом якого особа отримувала допомогу по частковому безробіттю, зокрема, у період карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»