• Посилання скопійовано

Суми зарплати, стягнуті державною виконавчою службою за рішенням суду на користь працівника за виконавчим листом, — не база для нарахування ЄСВ

Лист ПФУ від 12.10.2011 р. №21737/03-20 «Щодо нарахування ЄСВ на зарплату, стягнуту за рішенням суду на користь працівника»

ПФУ надав роз’яснення щодо нарахування ЄСВ на суми зарплати, стягнуті державною виконавчою службою за рішенням суду на користь працівника згідно з виконавчим листом.

У випадках примусового виконання рішень суду щодо стягнення зарплати на користь працівника за час вимушеного прогулу держвиконавець здійснює необхідні заходи щодо своєчасного і повного виконання судового рішення у спосіб і в порядку, які визначені виконавчим документом, а отже, і рішенням суду. При цьому утримання податків, зборів та інших платежів із сум стягнутої зарплати працівника Законом «Про виконавче провадження» не передбачено.

Отже, суми зарплати, стягнуті державною виконавчою службою за рішенням суду на користь працівника згідно з виконавчим листом, не є базою для нарахування ЄСВ.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»