• Посилання скопійовано

Підтвердження про сплату судового збору треба подавати в оригіналі

Вищий господарський суд України інформаційним листом від 17.09.2012 р. №01-06/1260/2012 відповів на запитання щодо оформлення платіжних документів на перерахування судового збору

У зв'язку з виникненням у судовій практиці запитань, зв'язаних із застосуванням Закону «Про судовий збір», Вищий господарський суд України листом від 17.09.2012 р. №01-06/1260/2012 надав роз'яснення щодо оформлення платіжних документів на перерахування судового збору.
Чинним законодавством не встановлено жодних спеціальних вимог до оформлення платіжних документів, за якими перераховуються суми судового збору. Отже, таке перерахування здійснюється за загальними правилами згідно з вимогами Закону «Про платіжні системи і переказ коштів в Україні» і відповідними нормативно-правовими актами НБУ.
У разі коли є сумніви щодо здійснення сплати суми судового збору до держбюджету і зарахування його до спеціального фонду цього бюджету, господарський суд має право зажадати від платника податків відповідне підтвердження (довідку) органу Державної казначейської служби України, якому судовий збір було перераховано, про що зазначається в ухвалі про порушення провадження у справі або про прийняття скарги (заяви) до провадження.
У листі також наголошується, що платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додається до позовної заяви (заяви, скарги) і має містити інформацію про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.
Варто врахувати, що відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі, копії, в яких застосовані технічні засоби (фотокопії тощо), не можуть бути доказом сплати судового збору.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»