• Посилання скопійовано

Якщо рішення за скаргою платника надсилається невчасно, то така скарга вважається повністю задоволеною на його користь

Якщо вмотивоване рішення за скаргою платника податків не надсилається платнику протягом 20-денного строку, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника з дня, наступного за останнім днем зазначених строків

Якщо рішення за скаргою платника надсилається невчасно, то така скарга вважається повністю задоволеною на його користь

Міндоходів зазначає, що податкове повідомлення-рішення визнається відкликаним у разі прийняття контролюючим органом рішення, яким задовольняється скарга на користь платника податків. 

Рішення надсилається протягом 20 календарних днів, наступних за днем отримання скарги, на адресу платника поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку.

Керівник (або його заступник) відповідного контролюючого органу може прийняти рішення про продовження строку розгляду скарги платника податків понад 20-денний строк, але не більше 60 календарних днів, та письмово повідомити про це платника до закінчення встановленого строку.

Якщо вмотивоване рішення за скаргою платника податків не надсилається платнику  протягом 20-денного строку або протягом строку, продовженого за рішенням керівника контролюючого органу, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника  з дня, наступного за останнім днем зазначених строків.

Скарга вважається також повністю задоволеною на користь платника, якщо рішення керівника контролюючого органу про продовження строків її розгляду не було надіслано до закінчення 20-денного строку.

Таким чином, у разі задоволення скарги платника податків із вищевказаних підстав податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним з дня, наступного за останнім днем зазначених строків (Лист Міндоходів від 16.07.2013 р. №7035/6/99-99-10-04-02-15/2387).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»