• Посилання скопійовано

Спрощено механізм видачі ваучерів на навчання громадян віком старше 45 років

Кабмін вніс зміни в Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці

Спрощено механізм видачі ваучерів на навчання громадян віком старше 45 років

Кабінет Міністрів України постановою  від 13.08.2014 р. № 342 вніс зміни до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2013 р. № 207.

Як повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, спрощено механізм видачі ваучерів на навчання громадян віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років. Крім того, затверджено перелік професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

«Отримати ваучер на навчання таким громадянам тепер стане простіше. Зокрема, скасовується необхідність подання до центру зайнятості довідки про підтвердження страхового стажу. Інформацію про стаж регіональні центри зайнятості братимуть із бази даних обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Державною службою зайнятості», – зазначила Міністр.

Важливою складовою ухваленої Постанови є включення до переліку професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації для навчання за якими може бути виданий ваучер, традиційно жіночих професій – «сестринська справа», «соціальна робота». Як наголосила Людмила Денісова, ця норма є особливо значущою з огляду на подій, що відбуваються на Сході країни.

Перелік навчальних закладів, які проводять навчання за ваучерами, буде постійно оновлюватися на офіційному сайті Міністерства освіти України.

Із початку впровадження відповідної програми (з квітня 2013 р. по липень 2014 р.) ваучери на навчання отримали 23,7 тис. осіб, з них 7,2 тис. вже проходять навчання.

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»