• Посилання скопійовано

Виробники алкоголю при купівлі спирту не зобов’язані подавати довідку про мету його використання

Виробники алкоголю звернулися до Держпідприємництва зі скаргою на проблеми, які виникають під час виробництва продукції

Виробники алкоголю при купівлі спирту не зобов’язані подавати довідку про мету його використання

При зустрічі представників державних органів та горілчаних компаній виявилося, що для одержання спирту останнім необхідно отримати довідку про обсяг і мету використання спирту для подання в податкову. Окрім того, виробників горілчаної продукції зобов’язують отримувати погодження взяття на облік податкового векселя, документи необхідно возити з підрозділу Державної фіскальної служби України (ДФС) за місцем реєстрації в обласний підрозділ ДФС і у зворотному напрямку.

Однак, ніхто не може бути примушеним робити те, що не передбачено законодавством.

Як зазначили учасники наради, чинними законодавством не передбачено:

обов’язку суб’єктів господарювання (покупців спирту) одержувати довідку про обсяг і мету використання спирту;

обов’язку покупців спирту надавати будь-кому довідку про обсяг і мету використання спирту;

погодження (відмови у погодженні) взяття на облік податкового векселя;

повноважень ДФС запроваджувати власними актами довідку про обсяг і мету використання спирту, а також погодження (відмови у погодженні) взяття на облік податкового векселя.

Держпідприємництво повністю підтримало позицію представників ринку та погодилося, що при взятті на облік податкового векселя вимагати довідку про обсяг і мету використання спирту незаконно.

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський запропонував ДФС відмовитися від незаконних вимог, скасувати відповідні акти та не допускати їх прийняття в подальшому.  Крім того, голова відомства звернувся листами до Кабміну, Мін’юсту та Генпрокуратури з проханням вжити заходів для припинення незаконних дій посадових осіб Державної фіскальної служби та недопущення їх застосування в подальшому.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»