• Посилання скопійовано

ДПС застерігає: надання послуг таксі без реєстрації підприємницької діяльності загрожує штрафом

Провадження госпдіяльності без державної реєстрації як СГ тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

ДПС застерігає: надання послуг таксі без реєстрації підприємницької діяльності загрожує штрафом

Фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Черкаській області постійно проводять заходи контролю щодо дотримання суб’єктами господарювання норм законодавства.

Так, у березні 2024 року під час проведення спільних заходів з працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Черкаській області Укртрансбезпеки податківці виявили надання послуг таксі без державної реєстрації.

За результатами проведених заходів на порушника склали протокол про адміністративні правопорушення за ст. 164 КУпАП.

Головне управління ДПС у Черкаській області застерігає: провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закликаємо перевізників дотримуватися вимог чинного законодавства та своєчасно реєструватися для здійснення господарської діяльності, оскільки державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова та базова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності.

Крім того, нагадуємо, що повідомити ДПС про незаконну господарську діяльність (торгівля без державної реєстрації, без застосування РРО, без наявності відповідних ліцензій тощо) можна через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері «Telegram».

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»