• Посилання скопійовано

За які обсяги води не потрібно сплачувати рентну плату?

Не належать до спеціального водокористування, зокрема, забір та/або використання води в об’ємі до 5 кубічних метрів на добу, крім тієї, що використовується для виробництва

За які обсяги води не потрібно сплачувати рентну плату?

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що платниками рентної плати за спеціальне використання води є, зокрема, первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів.

Об’єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання води є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі. Не належать до спеціального водокористування, зокрема, забір та/або використання води в об’ємі до 5 кубічних метрів на добу, крім тієї, що використовується для виробництва (входить до складу) напоїв та фасованої питної води.

Отже, суб’єкти господарювання, які здійснюють забір (видобувають) з підземного водного простору, у тому числі засобами власної свердловини, води в об’ємі менше 5 кубічних метрів на добу для власного споживання, не є платниками рентної плати за спеціальне використання води.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»