• Посилання скопійовано

Скасування всіх коефіцієнтів та індексація ставки ренти на радіочастоти: ВРУ рекомендовано прийняти закон

Рекомендований податковим комітетом ВРУ законопроєкт №10423 має забезпечити однаковий підхід до всіх платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, а також спростить адміністрування ДПС цього податку

Скасування всіх коефіцієнтів та індексація ставки ренти на радіочастоти: ВРУ рекомендовано прийняти закон

Комітет з податкової політики ВРУ рекомендував прийняти законопроєкт №10423 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України у першому читанні. Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

Наявна система стимулюючих підвищувальних та понижувальних коефіцієнтів до окремих ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом є суттєво складною для обчислення та перевірки правильності сплати рентної плати, що ускладнює адміністрування зазначеного податку.

Тому виникала необхідність прийняття законодавчих змін, які дозволять забезпечити однаковий підхід до всіх платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, а також спростить адміністрування контролюючими органами цього податку.

За результатами засідання Комітету було вирішено рекомендувати ВРУ прийняти законопроєкт у першому читанні та доопрацювати його до другого з урахуванням таких пропозицій:

  • скасувати усі понижувальні та підвищувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, з першого числа місяця, наступного за місяцем набрання чинності Законом, прийнятим ВР України в цілому за результатом розгляду проєкту Закону № 10423,
  • проіндексувати ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, визначені пунктом 254.4 ПКУ, на 12 %.

Гетманцев зауважив, що у разі ухвалення законопроєкту надходження до бюджету становитимуть близько 320 млн грн на рік.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»