• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Індексація зарплати: визначаємо базовий місяць у разі зменшення зарплати 

У червні 2014 р. працівнику встановили оклад у розмірі 4000,00 грн, тобто для проведення індексації червень 2014 р. був базовим місяцем. У грудні 2014 р. посадовий оклад зменшили до 3500,00 грн та в березні 2015 р. збільшили до 3800,00 грн. Чи є березень 2015 р. базовим місяцем для проведення індексації в момент виплати заробітної плати за липень 2015 р.?

Ремонт та поліпшення основних засобів: бухоблік 

Засновниками товариства було прийнято рішення (оформлено протоколом) придбати основний засіб (авто) за рахунок прибутку. Яким чином відображається амортизація, придбання паливно-мастильних матеріалів, проведення ремонтів та ТО по даному основному засобу?

Переплати з ПДВ за станом на 1 липня потрібно відобразити в рядку 20.2 декларації

У картці підприємства в ДПІ є переплата по ПДВ з 2013 року. Чи обов'язково суму цієї переплати в точній загальній сумі показувати за 3 квартал 2015 в декларації ПДВ у рядку 20.2?

У разі невиходу працівника на роботу відкликати повідомлення про прийняття не потрібно 

Подано повідомлення про прийняття на роботу, а працівник у призначений термін не вийшов. Як тепер відкликати повідомлення?

Помилка у графі «Одиниця виміру» накладної - не підстава для зняття податкового кредиту 

Розрахунок коригування на зміну кількості і вартості товару виписано покупцю ще у червні. Проте одиницю виміру не виправлено і помилку виявлено тільки в серпні. Як виправити помилку?

Виправляємо помилку в таблиці 8 Звіту з ЄСВ 

Яким чином відкоригувати помилку, допущену в реквізитах таблиці 8 додатка 4 Звіту з ЄСВ? Помилка полягає в невірному відображені даних про період отримання грошового забезпечення/допомоги (компенсації) та відповідно розмірів сум нарахувань

Операцій з придбання товарів: бухоблік 

Як відобразити в бухобліку операції з нарахування податкового зобов'язання при придбанні товарів, послуг, необоротних активів для повного або часткового використання в операціях зазначених у підпунктах а-г п.198.5 ст.198 ПКУ?

Індексація за час відпустки: розраховуємо правильно 

Працівник перебував у відпустці. Як нарахувати індексацію?

Для збільшення реєстраційної суми - додатковий електронний рахунок 

На який рахунок в СЕА потрібно перераховувати кошти для збільшення реєстраційної суми сільгосппідприємству, якщо реєструється податкова накладна, складена при здійсненні операцій з постачання сільскогосподарських товарів/послуг?

Списання паливно-мастильних матеріалів: бухоблік 

Товариство придбало основний засіб (авто) за рахунок прибутку (рішення засновників, затверджено протоколом). Як відобразити списання ПММ? Чи зменшують дані витрати суму до оподаткування податком на прибуток?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»