• Посилання скопійовано

Середня зарплата в травні майже не змінилася

За даними Держстату, найвищу середню зарплату зафіксовано в м. Києві, а найнижчу — у Тернопільській області

Середня зарплата в травні майже не змінилася

У січні–квітні 2014 р. розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) становив 3302 грн. і порівняно з відповідним періодом 2013 р. збільшився на 5,3%.

Найвищий рівень зарплати зафіксований у сфері авіатранспорту - 11,859 тис. грн і фінансової і страхової діяльності - 7,293 тис. грн, а найменший у сфері соціальної допомоги та охорони здоров'я - 2,440 тис. грн і 2,450 тис. грн відповідно.

Найнижчий рівень зарплати спостерігався у поштовій та кур’єрській діяльності, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, тимчасовому розміщенні й організації харчування, сільському господарстві і не перевищував 67% від середнього по економіці.

У всіх регіонах середній розмір оплати праці був вищим за мінімальну зарплату, разом з тим лише у 5 з них заробітна плата перевищила середню по країні: у м.Києві – 5114 грн., Донецькій – 3867 грн., Дніпропетровській – 3411 грн., Луганській – 3358 грн. та Київській – 3314 грн. областях. Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у Тернопільській, Чернівецькій, Херсонській, Волинській та Закарпатській областях і не перевищував 75% від середнього по економіці.

Індекс реальної заробітної плати у січні–квітні 2014 р. порівняно з відповідним періодом 2013 р. становив 102,2%.

Упродовж січня–квітня 2014 р. загальна сума заборгованості з виплати зарплати збільшилася на 33,9%, або на 255,6 млн.грн, і на 1 травня становила 1008,5 млн.грн., що дорівнює 3,0% фонду оплати праці, нарахованого за квітень 2014р.

 

Джерело: Державна служба статистики України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»