• Посилання скопійовано

Керівників підприємств хочуть притягувати до кримінальної відповідальності за борги по зарплаті

Міністр соціальної політики наголошує, що керівники підприємств, які не погасять заборгованість із виплати заробітної плати українцям, нестимуть адміністративну і кримінальну відповідальність

Керівників підприємств хочуть притягувати до кримінальної відповідальності за борги по зарплаті

Міністр соціальної політики України Павло Розенко наголошує, що керівники підприємств, які не погасять заборгованість із виплати заробітної плати українцям, нестимуть адміністративну і кримінальну відповідальність. Про це він заявив в інтерв’ю виданню FaceNews.

„Зараз ми включаємо в роботу обласні і районні державні адміністрації для проведення профілактичної роботи з підприємствами, які не виплачують заборгованості, - зазначив Розенко. - Якщо нас не почують і ігноруватимуть, у нас не залишиться іншого шляху, як домагатися захисту соціальних прав українських працівників через перевірки, притягнення до адміністративної і кримінальної відповідальності керівників цих підприємств”.

„Жодні пояснення не приймаються. Нас цікавить жорстке виконання законів України про виплату заробітних плат”, - заявив Міністр.

„Найбільш негативна динаміка спостерігається у сферах енергетики, вугледобувної промисловості, - поінформував Розенко. – Уряд зі свого боку вжив заходів, щоб дещо виправити ситуацію. Нещодавно було виділено близько 500 мільйонів гривень, зокрема, на погашення заборгованостей по зарплатах перед шахтарями. Держава намагається врегулювати ці питання, але таким же чином мають підійти до вирішення цього питання і на недержавному рівні”.

Говорячи про частку підприємств Донецької і Луганської областей у загальній сумі заборгованості по Україні, Павло Розенко повідомив, що заборгованість тільки по підприємствах, які перенесли свою діяльність на підконтрольну українській владі територію, „сягає мільярда гривень”.

Оцінюючи перспективу ліквідації заборгованості, очільник Мінсоцполітики висловив сподівання на те, що державі вдасться „без серйозних каральних заходів врегулювати ситуацію”. Водночас він зазначив: „Вважаю, що ми знаходимося в ситуації, коли падіння української економіки зупинилося. Зараз якраз відповідний момент, щоб виплатити заробітну плату. В Україні триває війна, але прийшов час підприємствам перестати прикриватися війною і складною економічною ситуацією і виконувати свої соціальні зобов'язання перед співробітниками”.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»