• Посилання скопійовано

Мінекономіки оприлюднило проект про скасування трудових книжок

Мінекономрозвитку оприлюднило проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення кадрової роботи платниками податків)»

Мінекономіки оприлюднило проект про скасування трудових книжок

Мінекономрозвитку оприлюднило законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення кадрової роботи платниками податків)” (завантажити >>>).

Ціллю проекту є скасування трудових книжок, що  дозволить підприємцям зекономити кошти на їх адміністрування та зробить більш легким процес наймання та звільнення працівників.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів, які передбачають, що:

1) при укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу та заяву про прийняття на основне місце роботи. Надання трудової книжки не вимагається.

2) громадянин подає роботодавцю замість трудової книжки інформацію (резюме) про отримання спеціальних знань, досвід роботи за професією (посадою), наявність і застосування професійних навичок, виконувані роботи (надані послуги) у довільній формі, а також характеристики, рекомендації та інші документи, що характеризують  попередню роботу. 

3) облік трудової діяльності працівника здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»