• Посилання скопійовано

Який штраф загрожує онлайн-магазину через відсутність реєстрації СПД

Інтернет-магазину, не зареєстрованому як суб'єкт підприємницької діяльності (СПД), загрожує штраф у розмірі від 8500 грн

Про це UBR.UA розповів адвокат юридичної компанії «Дешунін, Юфест і партнери» Володимир Єніч.
За його словами, на сьогодні є відповідальність за здійснення підприємницької діяльності без реєстрації. Штраф у такому разі може становити 8500 грн.
«Щодо санкцій податкової, то можна передбачити, що податкова нарахує 15% на суму прибутку, яку вона зможе у вас виявити. Плюс 25% штрафу від цієї суми», — пояснив адвокат.
Крім того, якщо інтернет-магазин несе збитки, то розрахувати прибуток буде непросто, хіба що податкова служба добереться до накладних компанії, у якої інтернет-магазин купує товар.

Джерело: UBR

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»