• Посилання скопійовано

Дозвіл на імпорт товарів, щодо яких застосовані заходи нагляду, не потрібен

Суб’єктам ЗЕД не потрібно буде подавати дозвіл на імпорт в Україну товарів, щодо яких застосовані заходи нагляду

Дозвіл на імпорт товарів, щодо яких застосовані заходи нагляду, не потрібен

Держпідприємництво підтримало відповідний законопроект Мінекономрозвитку

На сьогодні дозволи на імпорт товарів стосовно яких прийнято рішення, що вони є об’єктом застосування заходів нагляду або регіонального нагляду (це ті товари, які відносяться до кодів УКТЗЕД 0101-9706), видаються Мінекономрозвитку.

Рішення про видачу або про відмову у видачі дозволу на імпорт приймається протягом двох робочих днів з дати реєстрації відповідної заяви в уповноваженому органі. Діють такі дозволи 90 днів.

Відповідно до грудневих змін до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», дозволи повинні видаватись за принципом організаційної єдності через регіональні дозвільні центри. Таким чином, виникає необхідність внесення змін до чинного Закону України від 22.12.1998 №332-XIV «Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну» в частині уточнення порядку видачі дозволу на імпорт через регіональні дозвільні центри.

Видача дозволу на імпорт має на меті оперативний (он-лайн) моніторинг одним уповноваженим органом ситуації з ввезенням окремої категорії товарів. Видача дозволу через десятки дозвільних центрів нівелює ідеологію видачі цього дозволу.

Зважаючи на викладене, розробник, Мінекономрозвитку, запропонував скасувати дозвільний документ у сфері ЗЕД – дозвіл на імпорт в Україну товарів, щодо яких застосовуються заходи нагляду або регіонального нагляду. Держпідприємництво, відстоюючи позицію зменшення надмірного адмінтиску на бізнес, підтримало відповідний законопроект.

При цьому, заходи нагляду або регіонального нагляду за імпортом в Україну планується здійснювати за рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі шляхом подання Державною фіскальною службою відповідної інформації Мінекономрозвитку відповідно до міжвідомчих угод по обміну інформацією згідно із Митним кодексом України.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»