• Посилання скопійовано

У разі реорганізації без зміни коду за ЄДРПОУ казначейські рахунки не закриваються

Внесено зміни до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України

У разі реорганізації без зміни коду за ЄДРПОУ казначейські рахунки не закриваються

Мінфін наказом від 17.11.2014 №1139 вніс зміни до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України.

Нагадаємо, що Порядок регламентує взаємовідносини між органами Держказначейства і розпорядниками бюджетних коштів та одержувачами бюджетних коштів, відокремленими структурними підрозділами розпорядників бюджетних коштів, підприємствами, установами, організаціями і фізособами - підприємцями, а також органами, що контролюють справляння надходжень бюджету, та органами місцевого самоврядування в процесі відкриття (закриття) рахунків.

Внесеними змінами передбачено, що у разі реорганізації клієнта та/або зміни найменування без зміни коду за ЄДРПОУ рахунки закриватися не будуть. При цьому протягом десяти днів після внесення змін потрібно подати документи, передбачені для відкриття рахунків (окрім заяви про відкриття рахунків).

Натомість, якщо у разі реорганізації (приєднання, злиття, виділу, поділу, перетворення) код за ЄДРПОУ змінюється, то рахунки закриватимуться і відкриватимуться нові.

Окрім того, у новій редакції викладено Договір про здійснення розрахунково-касового обслуговування, який потрібно буде застосовувати з 1 січня 2015 року.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»