• Посилання скопійовано

Як заповнити новий формат ПН: алгоритм від М.Е.DOC

Зокрема, в оновлену форму ПН додано поле «Код ознаки джерела податкового номера». Нове поле можна заповнити вручну, скориставшись довідником

Як заповнити новий формат ПН: алгоритм від М.Е.DOC

Medoc.ua зазначає, що Мінфін виклав у новій редакції форми декларації з ПДВ та податкової накладної. Зміни були затверджені наказом «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» від 02.12.2020 року № 734.

Даний наказ було опубліковано в «Офіційному віснику України» від 02.02.2021 р. № 8, а його норми запрацюють з 1 березня 2021 року. Про проєкт наказу – у нашому матеріалі.

Отже, починаючи з 01.03.2021 р. податкова накладна та розрахунки коригування до неї подаються за оновленими формами.

Зокрема, наказ Мінфіну передбачає внесення змін до форми податкової звітності з ПДВ.

Хочемо зосередити Вашу увагу на нюансах заповнення оновленої форми податкової накладної у M.E.Doc.

  1. Створення податкової накладної.

Процес створення податкової накладної (далі – ПН) в програмі M.E.Doc залишився незмінним. Необхідно в розділі Первинні документи в модулі Реєстр податкових документів створити ПН, натиснувши кнопку податкова накладна, Медок або на панелі інструментів обрати Файл-Створити.

Важливо! Суттєвих змін у формі ПН не відбулось. В оновлену форму ПН додано поле Код ознаки джерела податкового номера. Нове поле можна заповнити вручну, скориставшись довідником (рис. 1).

податкова накладна, Медок

Рис. 1

  1. Заповнення Коду ознаки джерела податкового номера.

Для автоматичного заповнення Коду ознаки джерела податкового номера необхідно внести зміни в Довідники Картка підприємства (рис. 2) та Картка контрагента (рис. 3).

податкова накладна, Медок

Рис. 2

! При обранні Коду ознаки джерела податкового номера назву поля ЄДРПОУ буде змінено на Податковий номер, а назву поля Номер плат. ПДВ змінено на ІПН платника ПДВ.

податкова накладна, Медок

Рис. 3

Якщо даний показник вказано у Картці підприємства або у Картці контрагента, при створенні нових ПН/РК відповідний Код буде заповнено автоматично (рис.4).

податкова накладна, Медок

Рис. 4

Зауважимо, що довідник Код ознаки джерела податкового номера підключено до нових версій форм ПН (J/F1201011) та Розрахунку коригування (J/F1201211). Оновлені форми вже у M.E.Doc (версія оновлення 11.02.032).

Нагадаємо, що Законом України № 466 було змінено звітний період для декларування з ПДВ з квартального на місячний.

***

Читайте також:

Джерело: M.E.DOC

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»