• Посилання скопійовано

В Україні на 10 років запроваджено санкції проти 1С та "Парус": опубліковано Указ

За підписаним Зеленським Указом Україна офіційно запровадила санкції проти низки російських IT-компаній. До списку потрапила "1С", під санкціями також "Програмні продукти "Парус" і АТ "Ситроникс", які спеціалізуються на автоматизації. Указ діє з 18 квітня

В Україні на 10 років запроваджено санкції проти 1С та "Парус": опубліковано Указ

Відповідний Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" було підписано Президентом 15 квітня. З його текстом можна ознайомитися тут.

За ним Україна офіційно запровадила санкції проти низки російських IT-компаній. До списку потрапили "Компания ВК", "Яндекс" та "1С".

Крім перерахованих вище організацій, під санкції також потрапили "Програмні продукти "Парус" і АТ "Ситроникс", які спеціалізуються на автоматизації компаній, як і "1С". Обмеження торкнулися і російського медійно-сервісного порталу "Рамблер".

Ознайомитися з повним списком осіб, що підпали під санкції, можна тут:

фізичних осіб>>>

юридичних осіб>>>

Ці санкції запровадили на 10 років, Вони, зокрема, передбачають блокування активів, повне припинення торгових операцій та запобігання виведенню капіталів за межі України.

Указ набере чинності з дня його опублікування. 18 квітня його опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Тож з цієї дати діють його норми.

Нагадаємо, що при введенні в дію цієї санкції ще у 2017 році  Служба безпеки України тоді заявляла, що не може змусити приватний сектор відмовитись від нині забороненого продукту російської компанії 1С, якою користуються для управління бізнесом. Про це ми писали тут. А представники 1С вважали рішення РНБО помилковим.

Але як цього разу розглядати ці обмеження, поки що представники 1С не вказували. 

Потім Зеленський у 2020 році продовжив дію цих обмежень. Про це ми писали тут.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»