• Посилання скопійовано

Які реквізити має квитанція про доставку документів до Е-суду?

Квитанція про доставку документів до Е-суду містить обовʼязкові елементи. Зокрема, порядковий номер генерується автоматично системою Е-суд, а в даті та часі доставки вказується час, коли відправник надіслав документи та вони стали доступні отримувачу в Е-суді

Які реквізити має квитанція про доставку документів до Е-суду?

Ми вже вказували, що з 18 жовтня набули чинності зміни до Господарського процесуального кодексу, що передбачають обов’язок реєстрації в Електронному суді для юридичних осіб приватного права, а саме ТОВ, приватних підприємств, ОСББ тощо. Тобто вони мають зареєструвати Електронний кабінет у ЄСІТС для того, аби мати право подати документи до господарського суду. Причому навіть якщо вже перебувають у процесі. В іншому разі на них чекають негативні процесуальні наслідки.

Зареєструватися безпосередньо такі юридичні особи повинні навіть тоді, коли із судом листується їхній адвокат (абзац 2 ч. 6 ст. 6 ГПК у редакції Закону №3200). Тобто має бути зареєстрована як сама юридична особа, так і її адвокат. Про це ми писали тут

Окремо Е-суд вже розповідав про статуси заяв електронного суду.

Цього разу Е-суд на своїй сторінці у Фейсбуці розповів про зміст квитанції про доставку документів користувачу.

Квитанція про доставку документів містить такі елементи:

  1. Порядковий номер згенерований автоматично системою Електронний кабінет.
  2. Дату та час доставки – зазначається час, коли відправник (пункт 4) надіслав документи та вони стали доступні отримувачу (пункт 3) в кабінеті Електронний суд в розділі «Документи сторін».
  3. Кому доставлено – вказано тип суб'єкта правових відносин, його РНОКПП/ЄДРПОУ та П.І.Б. чи назву отримувача.
  4. Від кого доставлено – вказано тип суб'єкта правових відносин РНОКПП та П.І.Б. відправника.
  5. Перелік (опис) документів, що надіслані – розміщено повний перелік документів, приєднаних до заяви із зазначенням назви файлів та їх ідентифікатора в системі і відповідними файлами підпису відправника (пункт 4). Для документів формату pdf додатково вказано кількість сторінок у файлі.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»