• Посилання скопійовано

З 1 березня фінустанови інформуватимуть ДПС про відкриття рахунків за новими формами

Починаючи з 01.03.2024 обмін електронними документами з фінустановами здійснюватиметься лише за новою формою. Поки що є можливість застосування старих форм

З 1 березня фінустанови інформуватимуть ДПС про відкриття рахунків за новими формами

Державна податкова служба України повідомляє про набрання чинності наказом Міністерства фінансів України від 13.12.2023 № 698, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 28.12.2023 за № 2276/41332 (далі – наказ № 698), яким внесено зміни до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18.08.2015 № 721.

Згідно з наказом № 698 та на виконання пунктів 69.269.3 статті 69 Податкового кодексу України розширюється обмін електронними повідомленнями про відкриття/закриття рахунків/електронних гаманців платників податків між ДПС та банками, іншими фінансовими установами, небанківськими надавачами платіжних послуг/емітентами електронних грошей.

Розробникам програмного забезпечення для доопрацювання програмного  забезпечення, засобами якого здійснюватиметься такий обмін, повідомлено про електронні форми файлів повідомлень тут, які використовуються для доопрацювання програмного забезпечення.

У період до 01.03.2024 надається можливість надсилати до контролюючого органу повідомлення про відкриття/закриття рахунків платників податків за формою, встановленою наказом № 698, та за формою, яка діяла до набрання чинності цим наказом.

Починаючи з 01.03.2024 обмін електронними документами здійснюватиметься лише за формою, встановленою наказом № 698.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»