• Посилання скопійовано

Упорядкування грального ринку сприятиме наповненню держбюджету, – Гетманцев

Прийнятий у І читанні законопроєкт № 9256-д має на меті боротьбу з ігровою залежністю (лудоманією) під час воєнного стану, зокрема серед військовослужбовців, а також посилення держрегулювання сфери грального бізнесу

Упорядкування грального ринку сприятиме наповненню держбюджету, – Гетманцев

24 квітня ВРУ прийняла в першому читанні законопроєкт №9256-д, який  має на меті боротьбу з ігровою залежністю (лудоманією) під час воєнного стану, зокрема серед військовослужбовців, а також посилення державного регулювання сфери грального бізнесу.

Про це розповів народний депутат, Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Наше суспільство стикнулося з проблемою лудоманії, тож на її розв’язання спрямований законопроєкт. Це не якийсь перший крок до протидії лудоманії та впорядкування грального ринку, а це один із кроків, який ми робимо ще з 2021 року. У цій сфері ще є істотні недоліки регулювання, які ми усуваємо цим законопроєктом. Наприклад, відсутність системи онлайн-моніторингу азартної гри, яку так і не спромоглася ввести Комісія з державного регулювання азартних ігор. Цим законопроєктом ми ліквідуємо цю Комісію», - повідомив політик.

За його словами, документ містить низку норм, які повинні впорядкувати гральний ринок.

«Це обмеження реклами, обмеження за діловою репутацією керівництва та операторів азартних ігор, відключення і блокування нелегальних сайтів азартних ігор, збільшення відповідальності для операторів азартних ігор за порушення законодавства. Усе це загалом призведе до цивілізованого ринку азартних ігор України та збільшення надходжень до держбюджету», - наголосив народний депутат.

Він нагадав, що ще у 2021 році гральний ринок в Україні був повністю виведений «убілу».

«Завдяки цьому ми збільшили відрахування до державного бюджету в декілька разів. Якщо у 2022 році бюджет отримав 740 млн грн, то вже в 2023 це було 10,5 млрд грн», - підкреслив парламентарій.

 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»