• Посилання скопійовано

Етапи впровадження Е-ТТН: що запланувало Мінінфраструктури

За проєктом постанови КМУ заплановано проведення протягом 2 років на території України експериментального проєкту із впровадження е-ТТН у сфері внутрішніх вантажних перевезень. Передбачається, що протягом наступних тижнів цей проєкт може бути розглянуто Урядом

Етапи впровадження Е-ТТН: що запланувало Мінінфраструктури

6 березня за сумісної організації Комітету СУП із інформаційно-комунікаційних технологій та Комітету СУП із питань транспорту і логістики відбулася зустріч із Анатолієм Комірним, заступником Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

На зустрічі обговорили актуальні не тільки для сфери логістики та транспорту питання в розрізі проєкту е-ТТН.

Е-ТТН разом із рештою проєктів діджиталізації держави крокує в напрямку програми євроінтеграції, і тому представляє собою не лише важливий елемент розвитку бізнесу в Україні, а й частину програми розвитку країни загалом. Тому об’єднання зусиль бізнесу та влади для узгодження впровадження та регулювання е-ТТН у часи війни є важливим для обох сторін.

У зв’язку із цим фахівцями Мінінфраструктури було зроблено низку змін у цій сфері, враховуючи попередні коментарі від бізнесу, проте воєнні часи вносять важіль важкості впровадження проєкту.

За словами представників Міністерства, проєкт є на етапі активного розвитку: проєкт постанови Кабінету Міністрів України, яким пропонується проведення протягом двох років на території України експериментального проєкту із впровадження е-ТТН  у сфері внутрішніх вантажних перевезень протягом наступних тижнів, заплановано до розгляду Урядомі. Це, своєю чергою, стане першим кроком до ясності регулювання цього питання і надасть можливість використання е-ТТН бізнесом.

Анатолій зазначив, що провайдери ЕДО і надалі в рамках експериментального проєкту використання е-ТТН спілкуватимуться із бізнесом, який матиме можливість передавати провайдерам всю необхідну інформацію, що допоможе отримати всі необхідні статистичні дані для подальших прогнозів розвитку проєкту.

Олександр Вернигора, Голова ІКТ Комітету СУП, запропонував створити робочу групу для надання бізнесом ініціатив щодо проєкту та надати Міністерству коментарі та пропозиції від бізнесу для їх подальшого опрацювання та врахування. Членами зустрічі було одноголосно підтримано важливість проєкту е-ТТН та об’єднання зусиль для створення належної нормативно-правової робочої бази, яка допоможе спростити низку процесів у державі.

***

Читайте також

Джерело: Спілка українських підприємців

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»