• Посилання скопійовано

Виправляєте помилку у декларації з податку на прибуток у зв’язку з поданням додатку ТЦ: чи буде штраф?

Подання додатку ТЦ призводить до збільшення суми, тому штраф буде виникати

Виправляєте помилку у декларації з податку на прибуток у зв’язку з поданням додатку ТЦ: чи буде штраф?

Офіс великих платників податків ДПСУ розповідає, що згідно пп. 39.5.4.1 ПКУ разі застосування платником податків під час здійснення контрольованих операцій умов, що не відповідають принципу «витягнутої руки», платник податків має право самостійно провести коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов'язань за умови, що це не призведе до зменшення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету.

У разі проведення платником податку самостійного коригування відповідно до пп. 39.5.4.1 ПКУ подається додаток ТЦ «Самостійне коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань платника податку» податкової декларації з податку на прибуток, крім того сума переноситься в додаток РІ «Різниці» що збільшує суму податкового зобов’язання з податку на прибуток.

У разі коли платник податків який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів зобов’язаний, за винятком випадків, установлених п. 50.2 ПКУ зокрема надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі 3% від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку. Цей штраф не застосовується у разі подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з податку на прибуток підприємств за попередній податковий (звітний) рік з метою здійснення самостійного коригування відповідно до ст. 39 цього Кодексу у строк не пізніше 1 жовтня року, наступного за звітним (абз. 3-4 п. 50.1 ПКУ).

Крім того, згідно п. 129.1.3. ПКУ при нарахуванні суми податкового зобов'язання, визначеного платником податків або податковим агентом, у тому числі у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок відповідно до ст. 50 цього Кодексу, – після спливу 90 календарних днів (270 календарних днів у разі здійснення платником податків самостійного коригування відповідно до пп. 39.5.4 цього Кодексу), наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»