• Посилання скопійовано

До уваги платників ПДВ! За лютий ще звітуємо за старою формою

За лютий 2021 року слід подавати ще стару форму декларації з ПДВ, а у разі необхідності коригування за минулі періоди слід застосовувати ще стару форму уточнюючого розрахунку

До уваги платників ПДВ! За лютий ще звітуємо за старою формою

Податківці у підкатегорії 101.24 «ЗІР» нагадала, що Наказ №734, яким, зокрема, внесено зміни до форми податкової декларації з ПДВ та форми уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок набирає чинності з 01.03.2021 р.

Відповідно до п. 46.6 ПКУ якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.

До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Саме тому подання податкової декларації з ПДВ за формою, яка враховує зміни, внесені наказом Наказом №734, вперше здійснюється за звітний період березень 2021 року, (граничний термін подання 20.04.2021 р.).

Уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, зі змінами, внесеними Наказом № 734, подається починаючи з 01.04.2021 р.

Тобто за лютий 2021 року слід подавати ще стару форму декларації з ПДВ та у разі необхідності коригування за минулі періоди слід застосовувати ще стару форму уточнюючого розрахунку.

***

Читайте також: Нова декларація з ПДВ: коли вперше подаємо та як заповнювати?

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»