• Посилання скопійовано

Усе найважливіше за цю осінь: 12 найпопулярніших матеріалів редакції за вересень-листопад

У перший день грудня саме час нагадати, що нас найбільше цікавило (а також обурювало, бентежило і дивувало) впродовж останнього кварталу, з вересня по листопад. Цілком можливо, що за усіма змінами і нововведеннями ви пропустили щось важливе й цікаве — і от тепер зможете надолужити

Усе найважливіше за цю осінь: 12 найпопулярніших матеріалів редакції за вересень-листопад

1. Нові рахунки для сплати ЄСВ

155 тис. переглядів, 106 коментарів

З 1 серпня вісім територіальних відділень ДФС повідомили про зміну рахунків з ЄСВ. У вересні до них приєдналось ще п`ять, а 3 жовтня - іще чотири. Ми писали про усі ці зміни і нововведення, починаючи аж з червня. Та враховуючи, що вже два місяці нової інформації від ДФС немає (остання новина про нові рахунки для деяких ОДПІ в Київській області датована 10 жовтня), схоже, що історія з новими рахунками вже скінчилась.

UPD
А от і не скінчилось! З 1 грудня - нові рахунки для сплати ЄСВ у Житомирьскій та Херсонській областях. Про це податківці повідомили в останній день листопада.

 

2. Внаслідок одного судового рішення позапланові перевірки прийдуть на понад 900 підприємств (+повний перелік)

51 тис. переглядів, 3 коментарі

1 серпня 2016 року Солом'янський районний суд Києва прийняв рішення по справі №760/6919/16-к, яким 79 підприємств було визнано такими, що мають ознаки фіктивності. Тим же рішенням, в рамках кримінального провадження, суд призначив провести позапланову документальну перевірку 953 підприємств і фізосіб. Чому так сталось, що це означає та чого чекати підприємствам, які потрапили до переліку – читайте у статті.

 

3. Змінено форму щомісячного Звіту з ЄСВ (Додаток 4)

51 тис. переглядів, 30 коментарів

На початку вересня Мінфін наказом №813 вніс зміни до Порядку складання звіту з ЄСВ та Інструкції про нарахування ЄСВ. Правки були незначні: слово «престарілий» замінили на «особу похилого віку», але подавати звіт з ЄСВ за жовтень у листопаді 2016 р. платники почали за оновленою формою. І подавали, і приймали... аж доки ДФС не повідомила, що новий звіт слід застосовувати з грудня.

 

4. Індексація зарплати у серпні-вересні 2016 року на прикладах

44 тис переглядів, 9 коментарів

Вже традиційно кожного місяця фахівці Мінсоцполітики пояснюють (а автори редакції «Дт-Кт» доповнюють) нюанси індексації зарплати; цього разу – у серпні і вересні 2016 року. Після цієї публікації ми ще двічі публікували статті Мінсоцполітики про індексацію зарплати: у вересні-жовтні (30 тис переглядів) та у жовтні-листопаді (16 тис переглядів).

 

5. Мінімальна зарплата 3200 грн: наслідки для бізнесу та працівників

43 тис переглядів, 39 коментарів

На початку листопаду Кабмін вніс до Верховної Ради доопрацьований законопроект №5130 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Головне нововведення - Уряд запропонував з 01 січня 2017 р. збільшити мінімальну зарплату до 3200 грн. Ми докладно розглянули, що саме зміниться для підприємців та звичайних громадян у разі прийняття законопроекту.

 

6. Чого нам чекати від податкової реформи (вже з 1 січня 2017 р.)?

23 тис переглядів, 4 коментарі

Формально, з огляду на кількість переглядів, ця стаття мала б знаходитись десь у кінці цього листа. Проте вона посилається на шість інших матеріалів редакції, пов`язаних між собою спільною темою «Податкова реформа-2017», і щонайменше три з них слід було включити у цей рейтинг. Тому ми дещо спростили собі роботу, а ви можете прочитати усе найважливіше в одномі місці.

 

7. Затверджено план комплексних перевірок на 2017 рік

39 тис переглядів, 25 коментарів

План комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2017 рік затверджений наказом Мінекномрозвитку від 15.11.2016 р. №1909. До нього увійшло понад 48 тисяч компаній різних форм власності, з різних секторів економіки та з різними ступенями ризику. І тут така річ, що перевіритись, чи потрапили ви до переліку - треба геть усім.

 

8. З 1 грудня - нові розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму

50 тис переглядів, 6 коментарі

Ще 15 червня набрав чинності закон, яким передбачено збільшення з 1 грудня 2016 року прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати до 1600 грн. На що це вплине? Наприклад, до 40 тис грн збільшиться максимальний розмір зарплати, з якої сплачуються страхові внески; зростуть ставки ЄСВ для платників єдиного податку, а також мінімальний розмір статутних капіталів госптовариств.

 

9. Все про підвищення зарплати у 2017 році - у запитаннях та відповідях

35 тис переглядів, 66 коментарі

Ще одна стаття про підвищення з січня 2017 року мінімальної зарплати до 3200 грн. Навіть містить відео брифінгу у Мінсоцполітики на тему «Підвищення соціальних стандартів у 2017 році».

 

10. Перелік кодів видів сплати податків і зборів - у новій редакції

25 тис переглядів, 7 коментарів

Наказом Мінфіну від 05.09.2016 р. №811 було внесено зміни до Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів.

 

11. Режим роботи ДФС щодо приймання податкової звітності (в тому числі електронної)

25 тис переглядів, 33 коментарі

ДФС на ресурсі "ЗІР" оприлюднила режим роботи контролюючих органів щодо приймання податкової звітності, у тому числі в електронному вигляді. Найголовніше: терміни прийняття звітності в електронному вигляді не відрізняються від термінів прийняття її у паперовому вигляді (за винятком подання звітності в електронній формі в останній день граничного строку подання).

 

12. Оновлений звіт з ЄСВ подаємо з 1 грудня: офіційний лист ДФСУ

28 тис переглядів, 33 коментарі

18 жовтня набрав чинності Наказ Мінфіну №813, яким було внесено зміни до Звіту з ЄСВ, Порядку його складання та Інструкції про нарахування ЄСВ. А от з тим, коли вперше потрібно подавати новий звіт, виникла ціла епопея...

 

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»