• Посилання скопійовано

Що почитати на свята: 12 найцікавіших статей за червень

Не так спекотно на вулиці, як у роботі бухгалтерів. Закон 466 і його наслідки, карантин, відпустки (за власний рахунок і звичайні), зміна прожиткового мінімуму, місячна звітність (ще й піврічна на носі)... Якщо поміж усіма цими клопотами у вас з'явиться вільна хвилина, радимо почитати 12 найпопулярніших матеріалів редакції за червень

Що почитати на свята: 12 найцікавіших статей за червень

1. З 6 червня діє оновлений порядок надання допомоги по частковому безробіттю

68 тис. переглядів, 167 коментарів

6 червня набрав чинності новий порядок надання допомоги по частковому безробіттю на час карантину. Завдяки йому така допомога тепер може виплачуватися ФОП, в тому числі які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами (тобто сплачували ЄСВ)

 

2. Що змінилося в карантинних заходах з 15 червня?

62 тис. переглядів, 10 коментарів

Кабмін підтримав ініціативу МОЗ і вніс зміни до постанови Уряду, якою регламентується карантин. Зокрема, з 15 червня заборонено відкривати кінотеатри та проводити пробне ЗНО. Водночас послаблені правила обсервації для осіб, що приїжджають з-за кордону.

 

3. Карантин в Україні продовжено до 31 липня

43 тис. переглядів, 23 коментарі

Уряд продовжив дію адаптивного карантину по всій Україні до 31 липня. Це передбачено постановою КМУ від 17.06.2020 р. №500, більшість норм якої набрали чинності 22 червня. Зокрема, оновлено правила масових заходів, перевезення пасажирів, роботи ресторанів, магазинів, фітнес-центрів та готелів, тощо; рекомендовано запровадження гнучкого режиму робочого часу на час карантину; посилено контроль за дотриманням правил карантину. Більше про це тут.

 

4. Нова методика посилення карантину з 22 червня: що зміниться?

41 тис. переглядів

Уряд оновив методику посилення карантину в Україні. На території регіонів із значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів. Хто та в яких випадках їх встановлюватиме? Які посилення можуть бути та як вони відмінятимуться? Читайте у статті від редакції.

 

5. З 23 травня фізособи-«єдинники» за незбереження первинки сплачуватимуть штраф  1020 грн

34 тис. переглядів, 17 коментарів

Про це повідомили київські податківці. За їхнім роз’ясненням, «незабезпечення платником ЄП ФОП зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн» (раніше – 510 грн).

 

6. «Сплячі» ФОПи та списання нарахованого ЄСВ

34 тис. переглядів, 20 коментарів

Податківці в «ЗІР» навели порядок списання нарахованого ЄСВ сплячим ФОПам, але так і не визначилися з датою, коли вже можна стартувати з написанням заяви для цього

 

7. Подовження карантину: податкові і не тільки наслідки

32 тис. переглядів, 41 коментар

Нагадаємо, що означає для бізнесу продовження карантину. Так, податкові і ЄСВ штрафи та пеня до 31 липня не нараховуватимуться. Продовжено мораторій на податкові перевірки (зокрема, і щодо ЄСВ) до 1 серпня. Розгляд звернень до податківців (скарги, запити, зокрема, на ІПК) теж відкладається. Допомога по частковому безробіттю продовжуватиме виплачуватись (на строк зупинення/скорочення діяльності та протягом 30 календарних днів після завершення карантину). Більше читайте у статті від редакції.

 

 8. З 1 липня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ

31 тис. переглядів, 16 коментарів

Мінфін затвердив зміни до Довідника ознак доходів. Чинні назви ознак доходів приводяться у відповідність із нормами ПКУ, а також вводяться нові ознаки 153 та 197 для наданої та отриманої поворотної фіндопомоги

 

9. Як ФОПу на себе отримати допомогу по частковому безробіттю: інструкція від Центру зайнятості

29 тис. переглядів, 75 коментарів

Протягом 90 к.д. з дня зупинення діяльності ФОП має право звернутися до Центру зайнятості за допомогою. Для цього слід подати відповідний пакет документів

 

10. З 23 травня діють нові штрафи за неподання ф. №20-ОПП

25 тис. переглядів, 14 коментарів

З 23 травня за неподання ф. №20-ОПП на самозайняту особу чекатиме штраф 340 грн, а на юрособу - 1020 грн

 

11. ДПСУ оновила план-графік перевірок на 2020 рік

23 тис. переглядів, 5 коментарів

Згідно з оновленими даними, у 2020 році податківці планують провести 3760 податкових перевірок юросіб, 1527 перевірок фізосіб та 352 перевірки юрособи з питань ЄСВ, ПДФО та ВЗ

 

12. З 12 червня діє форма попередження про відповідальність за трудові порушення

22 тис. переглядів, 5 коментарів

З 12 червня попередження про трудові порушення фахівці Держпраці будуть застосовувати під час перевірок роботодавців з питань праці.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»