• Посилання скопійовано

Що потрібно зробити бухгалтеру наприкінці 2022 - на початку 2023 року?

Передсвятковий новорічно-різдвяний період в роботі бухгалтерів є гарячим і без війни. Що вже говорити зараз... Щоби допомогти вам подолати його, зібрали добірку актуальних матеріалів з порадами, що слід зробити наприкінці цього - на початку наступного року

Що потрібно зробити бухгалтеру наприкінці 2022 - на початку 2023 року?

1. Резерв на оплату відпусток у 2023 році

Забезпечення (резерви) створюються для відшкодування майбутніх витрат, у т. ч. на оплату відпусток працівникам. Як створювати резерв відпусток? У яких субєктів господарювання слід створювати резерв? На які особливості слід звертати увагу під час дії воєнного стану? Відповіді на ці та інші питання шукайте у статті від редакції.

 

2. Графік відпусток 2023: інструкція створення крок за кроком

Як створювати графік відпусток? Які відпустки включати у графік відпусток? Які нюанси слід пам’ятати під час створення графіка відпусток? За якою формою складати графік відпусток? Які вигоди для роботодавця, який складає графік відпусток? Ми розповіли у цій статті.

 

3. Річний перерахунок ПДФО-2022

Чи кожен роботодавець має робити річний перерахунок ПДФО? Коли слід робити перерахунок? Чи можна не робити перерахунку ПДФО, якщо працівникам не застосовується ПСП? Як робити перерахунок та як і коли відображати результат у додатку 4ДФ? Поговоримо у цій статті.

 

4. Річний перерахунок ПДВ за 2022 рік

Порядок проведення річного перерахунку ПДВ у 2022 році змін не зазнав. Проте, навіть під час війни, зробити його доведеться, тож нагадаємо як.

 

5. 30 грудня – останній день для сплати податків за листопад

За календарем ДПС, за листопад 2022 року слід сплатити податки до 30 грудня 2022 року включно. Які саме - дивіться у цій новині.

 

5. Увага! 31 грудня не можна буде зареєструвати ПН за І половину грудня

У період війни платник ПДВ не може зареєструвати ПН та РК в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у тому числі, якщо такий день є граничним днем їх реєстрації. Тож 31 грудня не буде можливості зареєструвати ПН та РК за І половину грудня в ЄРПН. Врахуйте це при організації роботи.

 

6. Не забудьте провести інвентаризацію перед складанням фінзвітності за 2022 рік

Перед складанням річної фінзвітності обов'язково проводять інвентаризацію активів та зобов'язань підприємства. При цьому інвентаризація також обов'язкова у разі, зокрема, пожежі, стихійного лиха або техногенної аварії.

 

7. Нарахування зарплати з 1 січня 2023 року: як зміниться та що з оподаткуванням?

Згідно зі Законом про Держбюджет-2023 розмір мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму з 1 січня становитиме 6700 грн та 2589 грн (загальний показник). Тож поговоримо, як ці показники застосовувати під час оплати праці у 2023 році.

 

8. Збільшення розміру прожиткового мінімуму у 2023 році: на що це вплине?

Законом про Держбюджет на 2023 рік затверджено нові розміри прожиткового мінімуму для різних категорій населення України. І протягом усього року через війну вони залишатимуться на рівні грудня 2022 року. Та на які показники це вплине?

 

9. Норми тривалості робочого часу на 2023 рік

Скоріш за все через війну та невідомі події у 2023 році щодо неї Мінекономіки вирішило не надавати показники для норм тривалості робочого часу. Принаймні, станом на початок грудня й досі не було оприлюднено звичного листа з цими показниками. Тому цим питанням зайнялася редакція. Тож розглянемо, як ми працюватимемо у 2023 році за нормами воєнного законодавства.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»