• Посилання скопійовано

Банки та ДАІ вигадали схему вилучення автомобілів

За несплату кредитів на автомобіль у лютому почнуть діяти нові правила щодо власників. Нова постанова Кабміну №54 від 25.01.12 р. передбачає порядок вилучення автомобіля.

Якщо раніше інспектор ДАІ не мав права зупиняти боржника без порушення правив, то тепер це не обов’язково. Просто на ходу у вас можуть забрати автомобіль та відвести на штрафмайданчик. При цьому банк, що видавав кредит, має право продати авто у рахунок погашення боргу.

Як розповідають адвокати, для подібних дій даішнику потрібне розпорядження суду. Разом з тим є побоювання, що даішники почнуть відбирати автомобілі і без рішення суду в рахунок сплати штрафів за порушення ПДД.

Також банкам доведеться співпрацювати з органами ДАІ, адже безкоштовно навряд чи вони захочуть ганятися за боржниками.

Проте у банках стверджують, що вилучення автомобіля зможе стимулювати боржника погасити кредит на авто повністю, бо частина вже сплачена і втрачати гроші й автомобіль нікому не захочеться.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»