• Посилання скопійовано

НБУ уточнив, як можна підтвердити виплату комісії банку-нерезиденту для зменшення суми валютної виручки

Листом від 19.01.2012 р. №23-010/186 НБУ зазначив, якими документами можна підтверджувати виплату резидентом комісійної винагороди банку-нерезиденту.

Зокрема, Нацбанк зауважив, що чіткий перелік таких документів нормативними актами не визначений, але пропонує вважати відповідним банківським документом SWIFT-повідомлення.

Нагадаємо, підтвердження суми комісії потрібне для вирішення питання про зменшення суми валютної виручки або вартості товарів відповідно до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication — співтовариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій) є міжнародною організацією у сфері фінансових телекомунікацій, основний напрям діяльності якої ? надання оперативного конфіденційного і захищеного від несанкціонованого доступу телекомунікаційного обслуговування для банків. Тобто організація є телекомунікаційною системою, що забезпечує послуги з передачі фінансових повідомлень.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»