• Посилання скопійовано

Банкіри виступили проти скасування оплати послуг банків

Асоціація українських банків вважає неприпустимою пропозицію Державної податкової служби скасувати оплату за виконання платіжних доручень клієнтів банків при перерахуванні ними коштів на відповідні рахунки Державної казначейської служби і державних цільових фондів. Про це УНН повідомили у прес-службі асоціації.

Зокрема, ДПС пропонує скоротити витрати на згадані послуги за рахунок погіршення господарської діяльності банків.

У цих умовах, на думку членів асоціації, банки будуть змушені нести витрати, пов’язані з виконанням цих платіжних доручень, без відшкодування їм таких витрат як клієнтами банку, так і державою.

Крім того, така пропозиція податкової, як зазначають в АУБ, суперечить чинному законодавству і фактично є втручанням органів державної влади у господарську діяльність банків.

«Пропозицію ДПС не може бути прийнято, оскільки вона порушує права банків як суб’єктів підприємницької діяльності, що суперечить чинному законодавству, а також призведе до зменшення оподатковуваного прибутку банків і, відповідно, до зменшення надходжень від їхньої діяльності до держбюджету України», — йдеться у повідомленні.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»