• Посилання скопійовано

Нацбанк змінив порядок регулювання банківської діяльності

НБУ прийняв постанову, якою внесено зміни до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні. Про це УНН повідомила прес-служба регулятора.

Зокрема, банкам дозволено до 1 липня враховувати до капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу.

Крім того, з початку 2013 року запроваджується новий норматив співвідношення регулятивного капіталу до зобов’язань банку, який є додатковим показником оцінки рівня захисту інтересів кредиторів та вкладників.

З метою підвищення рівня ліквідності банків та забезпечення своєчасного виконання зобов’язань перед вкладниками і кредиторами вдосконалено підходи до розрахунку нормативів ліквідності, які запроваджуються з 1 липня, а також внесено зміни до критеріїв визначення пов’язаних осіб (інсайдерів) банків.

«Запровадження у практику таких змін сприятиме поліпшенню якості регулятивного капіталу, підвищенню стійкості банків до негативних змін на ринку, захисту інтересів вкладників та кредиторів», — йдеться у повідомленні регулятора.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»