• Посилання скопійовано

НБУ скасував обмеження на кількість звернень банків до Нацбанку для проведення операцій прямого РЕПО

Національний банк скасував обмеження на кількість звернень банків до НБУ для проведення операцій прямого РЕПО. Про це йдеться у постанові НБУ №48 від 8 лютого.

Обмеження, які діяли раніше, передбачали, що банки можуть звертатися до Нацбанку щодо проведення операцій прямого РЕПО не частіше, ніж один раз на тиждень.

При цьому банки могли звертатися до НБУ щодо таких операцій після завершення дії всіх попередніх аналогічних договорів і виконання зобов’язань за такими договорами, передає «CbondS».

НБУ скасував обмеження на кількість звернень банків до нього для проведення операцій прямого РЕПО шляхом внесення відповідних змін до своєї постанови №327 від 3 червня 2009 року.

Операціями прямого РЕПО є кредитні операції, що передбачають купівлю Нацбанком держоблігацій або банківських металів у банків з подальшим зобов’язанням цих фінустанов викупити держпапери або метали у НБУ за заздалегідь обумовленою ціною.

Нагадаємо, 8 вересня 2011 року Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила порядок здійснення операцій РЕПО.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»