• Посилання скопійовано

Українські колектори втрачають роботу

Через значне скорочення споживчого кредитування українські колектори стають безробітними.

"Оскільки нових прострочень дуже мало, ринок колекторських послуг постійно скорочується. На тлі зростання в рази в 2008 році, в останні роки цей ринок відчуває постійний спад. Притому, що кількість конкурентів постійно зростає", - розповів директор компанії "ЕОС Україна" Олексій Тесленко в інтерв’ю "Коментарям".

За прогнозами фахівця, відсутність великої кількості кредитів призведе до того, що в поточному році колекторські компанії почнуть закриватися або міняти профіль. Першими, вважає Тесленко, не витримають невеликі локальні компанії, не здатні витримати жорстку конкуренцію.

"Усі, хто зможе, перекваліфікуються у фінансові компанії і візьмуться шукати інвесторів. Решта перетворяться на юридичні фірми: будуть займатися тільки судовими стягненнями і надавати консультаційні послуги", - очікує експерт. За інформацією "Кредит-Рейтингу", на сьогодні ринок продажу проблемних кредитних портфелів банків колекторським компаніям залишається досить млявим.

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»