• Посилання скопійовано

Нацбанк позбувся частини повноважень

Правове регулювання у банківській системі тепер здійснюватиме не лише НБУ. Верховна Рада загалом прийняла законопроект про систему гарантування вкладів фізосіб, який делегує деякі функції і повноваження НБУ Фонду гарантування вкладів

До Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) переходить частина повноважень банків. Також він передбачає скорочення терміну відшкодування виплат фізособам з двох місяців до семи днів.

«Ця норма повинна позитивно вплинути на підвищення довіри населення до банківської системи», — говорить Віталій Хомутинник, голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики і один з авторів законопроекту.

У законопроекті прописано умови, за яких банк потрібно відносити до категорії проблемних та неплатоспроможних. «Це дозволить уникнути суб’єктивізму при застосуванні або незастосуванні необхідних заходів з боку НБУ», — стверджує Хомутинник.

Документ відправлено на підпис Президентові.

Цей законопроект зареєстровано у Верховній Раді 25 жовтня.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»