• Посилання скопійовано

Особливості відкриття рахунків ТзОВ

Лист НБУ від 13.03.2012 р. №25-111/581-2652 «Роз’яснення про зміни в порядку відкриття рахунків клієнтів»

У зв’язку з набранням чинності Законом від 21.04.2011 №3262-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту» госпсуб’єкти, які прийняли рішення щодо створення та діяльності на підставі модельного статуту, керуються постановою КМУ від 16.11.2011 р. №182 «Про затвердження модельного статуту товариства з обмеженою відповідальністю».

Порядок відкриття банками рахунків клієнтів визначається Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах (постанова Правління НБУ від 12.11.2003 р. №492), п. 3.2 гл. 3 якої визначено перелік документів, які подаються для відкриття рахунка юрособі.

Нацбанк готує відповідні зміни до цього пункту Інструкції. Та до внесення цих змін банкам та їхнім клієнтам під час відкриття рахунків ТзОВ, яке створено/діє на підставі модельного статуту, замість копії документа, зазначеного в абз. 3 п. 3.2 гл. 3 Інструкції або абз. 2 п. 9.2 гл. 9 Інструкції, слід подавати до банку копію рішення про його створення. У рішенні зазначаються відомості про його найменування, місцезнаходження, предмет і мету діяльності, склад засновників та учасників, розмір статутного (складеного) капіталу, розмір часток кожного з учасників, порядок внесення ними вкладів, а також інформація про провадження діяльності на основі модельного статуту. Рішення має бути підписане всіма засновниками. При цьому модельний статут представником ТзОВ до банку не надається.

Водночас НБУ зазначає, що копії документів, які подаються для відкриття рахунків, мають бути засвідчені в установленому законодавством порядку.

Тож до банку подається або копія рішення, засвідчена нотаріально, або оригінал рішення, копія якого засвідчується підписом уповноваженого працівника банку.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»